HR & AI: binnenkort een onafscheidelijk duo?

Blog

door

HR
AI in HR

The future is now, een comma - evenement waar artificiële intelligentie centraal staat. Waar zijn we vandaag en waar staan we binnen vijf jaar? Nemen robots de wereld over? Of is deze vrees onterecht? Doormiddel van vier tracks werd door de sprekers een antwoord voorzien op deze prangende vragen.

Tracks TFIN 2017

In de vorige blogpost kon je al lezen hoe het eerste deel van de HR track er aan toe ging. Nog niet up to date? Klik dan hier om de blog te lezen.

Efficiënter leren met de hulp van artificiële intelligentie

Silicon Valley, het paradijs voor iedereen die gepassioneerd is door technologie. Ook onze volgende spreker voelt zich daar als een vis in het water. Tom Pennings, founder en president van Onsophic, leert ons hoe artificiële intelligentie een bijdrage kan leveren bij de training van werknemers.

An investment in knowledge always pays the best interest .

Benjamin Franklin

Technologieën volgen elkaar steeds sneller op. Leren en blijven leren blijkt belangrijker dan ooit. Maar in realiteit is de training in de bedrijven van vandaag niet altijd optimaal. Werknemers hebben geen zin, geven elkaar de antwoorden van examens door en leren op termijn niet echt bij. Onsophic wilt door middel van artificiële intelligentie de link leggen tussen de training die wordt gegeven binnen een bedrijf en de business. Met andere woorden: “Hoe vertaalt training zich in resultaten?”
Er wordt gekeken naar 74 verschillende dimensies. Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen de online trainingvideo’s en wat er op de werkvloer gebeurt? Werkt een werknemer wel écht met de nieuwste tool? Maar daar stopt het niet. De algoritmes kunnen ook aanbevelingen doen aan gebruikers op basis van data. Op die manier worden er trainingen gecreeërd, op maat van de werknemer.

HR & AI: hand in hand?

De volgende spreker, arbeidspsycholoog Hans Junggeburt, stond in het verleden eerder sceptisch tegenover artificiële intelligentie in de HR wereld. Een combinatie die voor hem onmogelijk leek. Daar lijkt verandering in te komen. Hij is een voorstander van het gebruik van artificiële intelligentie in het hr-domein MAAR met een dosis gezond verstand. Het is belangrijk om steeds te starten vanuit de eigen organisatie, en vooral de werknemer. Spring niet zonder nadenken op elke AI technologie die op de markt verschijnt. Nee, denk na. Wat hebben we nodig? En welke tools kunnen ons daarmee helpen? Hans Junggeburt ziet wel een opvallende shift: werknemers zijn, door de intrede van technologie, op een andere manier verbonden met een organisatie. De professionals hebben steeds meer rechtstreeks contact met klanten, en de management laag verdwijnt langzaam. Leertips krijgen van een machine, op basis van een sollicatiebrief de voornaamste karaktertrekken van een sollicitant leren kennen? Vandaag de dag kan het allemaal al.

Wat heeft AI nog meer in petto voor HR? Bij Comma zitten we er met onze neus bovenop, dus hou onze website zeker in de gaten. Spijt dat je er niet bij was? Of toch nog even de sfeer opsnuiven? Bekijk dan zeker de aftermovie hier.