Machine learning in HR: wat met de robots?

Blog

door

Elise D'haeseleer

artificial intelligence in HR

Digitalisering in hr bereikt in 2017 een compleet nieuw niveau. Sinds de jaren ‘90 kunnen we jobs vinden op de typische jobplatformen. Handig, maar veel hebben ze niet veranderd in rekrutering en selectie. Okay, systemen werden toegevoegd en lay-out opties werden aangepast, de kern van de zaak bleef echter ongewijzigd.

En toen kwam LinkedIn, de eerste schok die de hr-wereld toebedeeld kreeg. Nu, 14 jaar later, is het een tool die vele recruiters niet meer kunnen missen. De laatste updates van het platform tonen nog maar eens aan hoe belangrijk big data in recruitment geworden is. Een tweede belangrijke innovatie staat op het punt de hr-wereld op z’n grondvesten te doen daveren met de komst van artificial intelligence en machine learning.

Disruptie in HR: van LinkedIn naar AI

Disruptie of het veranderen van business en business processen laat niet op zich wachten in hr. Toen LinkedIn werd gelanceerd en z’n gebruikers toeliet om zelf een ​​professioneel netwerk op te bouwen, rezen er, net zoals in andere sectoren, vele vragen.
Vragen over de impact van de taken van de recruiters en hoe hun werk zou worden beïnvloed door het platform. Uiteindelijk bleek LinkedIn net die lang gewilde tool die communicatie en networking makkelijker maakt.

Toch zijn de grootste uitdagingen in de sector daarmee niet opgelost. De vele administratieve taken en communicatie met potentiële kandidaten blijven enorm tijdrovend. Artificial intelligence kan daarom wel eens de oplossing zijn. Wil je graag meer weten over AI in HR? Registreer je dan voor ons event op vrijdag 19 mei.

Machine learning voor human resources in de maak?

In 2016 werd het recruitment automation systeem Mya gelanceerd. Mya neemt meer dan 75% van de taken van de recruiter over. Ze staat garant voor directe betrokkenheid bij de kandidaten, volgt hen op en geeft feedback. Mya verzamelt bovendien inzichten over de passende kandidaat uit gesprekken en bepaalt het niveau van het engagement van de kandidaten.

Deze innovatieve oplossing biedt je als recruiter een relevant resultaat op vlak van passende kandidaten en zorgt ervoor dat je als bedrijf steeds beschikbaar bent voor diegenen die interesse hebben in een job. Mya kan niet alleen vragen over de job in kwestie en jouw bedrijf beantwoorden, ze creëert ook rapporten van kandidaten die overeenkomen met de vacature.

Mya is een voorbeeld van hoe disruptief AI kan zijn voor de hr-sector. Het geautomatiseerde proces geeft HR-managers en recruiters een kans om hun focus te leggen op hun core functies. Chatbots en intelligente screening software zijn een geweldige oplossing die het rekrutering- en selectieproces kan verbeteren om een hechte relatie tussen bedrijven en potentiële kandidaten te garanderen.

De uitdagingen van artificial intelligence in HR

LinkedIn, Mya, disruptie in hr is een geweldig verhaal natuurlijk, maar we zijn er nog niet. Artificial intelligence draait om zijn big data in recruitment en er moeten nog een aantal stappen genomen worden. Daarbij betekent human resources werken met mensen en alles wat mensen aangaat, is een uitdaging voor machine learning. Artificial intelligence heeft daarentegen geen menselijke vooroordelen, een uitdaging voor hr-recruiters in het proces van digitalisering.

De toekomst in hr ziet er goed uit: AI kan zorgen voor een meer proactieve werving, in plaats van een oplossing die alleen de huidige wervingstechnieken verbetert.

HR & zoveel meer

Wat vaak vergeten wordt is dat HR veel breder is dan enkel rekrutering. Ook learning en development maken deel uit van het interne HR-gedeelte dat steeds meer aan belang wint binnen moderne ondernemingen. Wil je graag meer weten? Kom dan naar ons gratis event op 19 mei in Technopolis en ervaar zelf hoe nieuwe technologieën je HR-aanpak kunnen boosten.

Written by

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant