Mobile: de volgende stap in digitale transformatie

Blog

door

Alex Dierickx

mobile apps

Het gebruik van mobile devices in ons persoonlijk leven wordt nog steeds belangrijker. De makkelijke, altijd in verbinding zijnde houding begint echter ook door te dringen in onze professionele omgeving. Niet alleen door met mobiele telefoons te bellen, maar de hele beweging naar mobiele applicaties die de samenwerking van teams en interne communicatie verbeteren. Welkom bij de volgende stap in de digitale transformatie.

Mobile is een mentaliteit

Het gebruik van apps om uw eigen productiviteit te verbeteren zoals Wunderlist en Evernote bestaat al enige tijd. Mensen willen een overzicht ter beschikking hebben van hun taken en de status hiervan. Tot nu toe waren er geen tools die in deze behoefte voor teams, in plaats van voor individuen, voorzag.
De nieuwe manier van werken zorgt voor meer flexibiliteit in werkuren, de werkruimte of zelfs thuis werken. Het is een feit dat de nieuwe generaties, alsook de volgende generaties, die de professionele markt betreden naar deze nieuwe manier van werken verlangen. Het evenwicht en de flexibiliteit tussen werk en leven zijn belangrijk voor Generatie X en hun opvolgers.
Waarom? Zij zijn de generaties die zijn opgegroeid met mobile devices. Hun manier van communiceren heeft zich ontwikkeld binnen de flexibiliteit van deze devices en ze weten hoe verbonden hun wereld is. En dat denken ze ook op de werkplek te vinden.

Van persoonlijke productiviteitsapps tot echte team collaboratie

We kunnen zeggen dat er een tweede golf van digitale transformatie in de professionele omgeving bezig is. De eerste golf was die van papier naar digitaal. De tweede is de beweging van digitaal naar mobiel.
We kennen allemaal productiviteitsprogramma's zoals Wunderlist en Evernote. Ze maken het mogelijk toe om informatie op één plaats te centraliseren, om lijsten op het mobiel toestel op te stellen etc. Ze verbeteren de productiviteit, maar helaas zijn ze meestal niet bedoelt om door meer dan één persoon gebruikt te worden. Met andere woorden: ze ondersteunen geen echte collaboratie.
Dat gaat veranderen. Meer en meer collaboratieprogramma's hebben de noodzaak van een mobiele app erkend. De Slack chat beschikt reeds een tijdje over een mobiele versie, zelfs Jira heeft een mobiele versie uitgebracht en Trello kan ook op mobile devices gebruikt worden. Ook de Google Suite heeft een mobiele versie.
Het feit dat dit soort apps toeneemt laat ook zien dat bedrijven mobiel moeten gaan; medewerkers gaan mobiel, bedrijven dus ook.

Written by

Apps, dat is waar het bij Appreciate allemaal om draait. Ons team bestaat uit echte pro’s met een passie voor tv-apps, mobile apps, wearable apps,… We blijven dan ook ontdekken en vernieuwen, want bij mobile gaat het om meer dan apps alleen. We volgen de trends op de voet en proberen maar al te graag nieuwe dingen uit.

Mobile is our religion. Zonder overdrijven.

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant