#TFIN2017: worden robots de nieuwe recruiters?

Blog

door

HR
Artificiële intelligentie in HR

The future is now, een comma - evenement waar artificiële intelligentie centraal staat. Waar zijn we vandaag en waar staan we binnen vijf jaar? Nemen robots de wereld over? Of is deze vrees onterecht? Door middel van vier tracks werd door de sprekers een antwoord voorzien op deze prangende vragen.

4 tracks op #TFIN2017

Voor sommigen is AI dagelijkse kost en voor anderen is het een ‘leeg’ begrip dat ze af en toe horen vallen maar geen duidelijk beeld bij hebben. In deze blogpost word je meegenomen in de HR tech track. “The war for talent”, een zin die wel vaker gebruikt wordt om de huidige arbeidsmarkt in onze sector te beschrijven. Veel deelnemers knikten instemmend wanneer het probleem ‘de mensen met de juiste skillset vinden’ werd aangehaald.

Het blijkt steeds moeilijker te zijn om mensen met bepaalde skills te matchen met de juiste job. Kan AI hier de redder in nood worden? Davio Larnout, oprichter van Brainsparks, is overtuigd dat AI wel degelijk zijn steentje kan bijdragen. Een idee dat ook bij VDAB leeft. Ze gingen samen de uitdaging aan en kwamen tot een mooi eerste resultaat. Het sleutelwoord in dit concept is word embeddings. Say what? Om het simpel te zeggen: zowel jobbeschrijvingen en profielen worden samengevat in een reeks van cijfers. Door een aantal complexe bewerkingen kan het algoritme berekenen welk profiel het best bij welke job past en worden er gelijkaardige profielen of jobaanbiedingen voorgesteld.

Maar daar blijft het niet bij. Intelligent zoals de machines zijn, leert het algoritme steeds bij: wie is bijvoorbeeld bereid om langere afstanden af te leggen voor het werk, een IT'er of een poetsvrouw? Daar kan het algoritme een antwoord op bieden. Wanneer aan de deelnemers gevraagd werd wat zij de voordelen, nadelen en eventuele risico’s van AI vinden, wordt bevestigd dat HR steeds kritisch blijft voor nieuwe technologieën. Wat met het menselijke aspect? Verliezen we dan niet de connectie met onze sollicitanten? Iemand bekijkt het dan weer anders: als we de zoektocht naar ‘de perfecte match’ kunnen automatiseren, kunnen we ons dan niet meer richten op de 1 op 1 relatie?

Maar wat dan met de culturele match? Past de persoon, die naar voren geschoven wordt door de HR robot, wel binnen onze bedrijfscultuur? Ook dat blijkt tot de toekomstmogelijkheden te horen volgens Davio. Zoals je kan lezen, verschillende meningen en perspectieven maar vooral, nog veel dingen te ontdekken.

Ontdek je met ons mee? Lees dan zeker de volgende blogpost om te weten te komen wat de HR tech track nog meer te bieden had. Toch al een beetje spijt dat je er niet bij was? Vang dan een glimp op van het event in onze aftermovie en zorg dat je er volgend jaar wel bij bent!