Van apps naar bots...

Blog

door

Vincent Vanderbeck

Innovatie
Pepper bot

We zijn het al lang gewoon geworden om apps te gebruiken om te communiceren met collega’s, betalingen te doen, lichten aan te steken of zelfs je identiteit vrij te geven, maar we lijken aan de vooravond te staan van een nieuw hoofdstuk in onze romance met onze smartphone. Bots zijn hun intrede aan het doen in onze wereld. We kennen ondertussen al allemaal chatbots, waarmee je via messenger of slack kan converseren met een app. Maar er zijn ook andere bots hun intrede aan het doen. Robotic Process Automation bijvoorbeeld, waarmee bepaalde repetitieve taken kunnen geautomatiseerd worden.

Maar robots zonder intelligentie blijven ook gewoon robots die we al lang kennen. Wat de echte verandering zal teweegbrengen is het gebruik van artificiële intelligentie in deze conversaties en automatisaties. AI wordt als het ware de nieuwe UI. Het zal werknemers toelaten om via slack te onboarden en verder te helpen. Het zal customer service ontlasten van de eerste algemene vragen om duidelijk te weten waar het probleem van de klant zich precies bevindt.

Al deze evoluties kan je terugvinden in de presentatie “from apps to bots” die we gebracht hebben op ons mobile seminarie. Je vindt ze terug op slideshare!

Vanuit Comma Group geven we innovatieworkshops waarbij we klanten onderdompelen in de wereld van nieuwe technologieën zoals conversational interfaces en artificiële intelligentie.

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant