Van stagiaire tot marketingcoördinator

Blog

door

Elise D'haeseleer

Werken bij
Jessica Verlinden Formica

Jessica Verlinden over de doorgroeimogelijkheden bij Comma Group

Sinds maart 2017 maak ik deel uit van Comma Group. Ik ben begonnen als stagiaire bij GUMM en nadien ben ik doorgegroeid tot marketingcoördinator bij Formica. In mijn huidige functie ben ik het aanspreekpunt voor alles wat met marketing te maken heeft.

Doorgroeien vanuit je stage

Ik heb nooit een andere werkomgeving dan Comma Group gekend. Toen ik hier aan de slag ging als marketing stagiaire bij GUMM had ik zelfs de schoolbanken nog niet verlaten. Bij GUMM leerde ik voor het eerst mijn grenzen te verleggen door onder andere presentaties te geven, artikels te schrijven en mensen te interviewen.

In deze periode begon ik mij verder te ontpoppen. Tijdens mijn stage werkte ik mee aan de opstart van Comma People en werd ik opgemerkt door Saskia van Comma Group. Zij stelde mij voor bij Formica en zo ging de bal aan het rollen. Er werd gezocht naar een ervaren marketingprofiel, maar toch kreeg ik als schoolverlater de kans om mij te bewijzen.

In mijn huidige job hecht ik vooral veel waarde aan variatie

Door de vele facetten van mijn job kan ik mijn vaardigheden blijven ontwikkelen en groeien in mijn functie. Als relatieve nieuwkomer in de informaticawereld ben ik vaak de ideale graadmeter voor de duidelijkheid in onze communicatie. Als ik het versta, dan verstaat de rest het ook.

Thuiskomen in de IT-wereld

Het was geen vanzelfsprekende keuze om aan de slag te gaan bij Formica. Ik kwam als stagiaire bij GUMM uit een marketingnest en trok nu naar een puur IT-bedrijf om er de marketing helemaal alleen op mij te nemen. Dit schrok mij in het begin wel af, maar Comma Group bood mij de mogelijkheid om op te starten als jobstudent waardoor ik kon kennismaken met de job.

Achteraf gezien had ik mij weinig zorgen moeten maken over mijn nieuwe werkomgeving. Ondanks het feit dat ik weinig kennis heb van IT heb ik mij altijd thuis gevoeld bij Formica. Mijn team staat altijd klaar om mij alles in ‘mensentaal’ uit te leggen. Er is ook altijd ruimte voor humor en dat zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk vertrek.

Jessica Verlinden marketing coördinator Formica

De ongedwongen sfeer tussen mijn collega’s zorgt ervoor dat ik volledig mezelf kan zijn.

Comma Group: een flexibele en dynamische werkomgeving

Bij Formica krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen. Via opleidingen en cursussen kan ik mijn vaardigheden versterken en groeien in mijn functie. Ik krijg ook de vrijheid om zelf initiatief te nemen en zelfstandig projecten uit te werken. Die zelfstandigheid is de sleutel om in de praktijk mijn marketingkennis uit te breiden.

De basis die ik had binnen Comma Group zorgde ervoor dat ik met meer vertrouwen kon beginnen aan mijn nieuwe job

Ik mag dan als enige binnen Formica uitsluitend op marketing werken, toch kan ik steeds terugvallen op de expertise die binnen de Comma Group ontwikkeld is. Binnen onze groep is er een grote collegialiteit om elkaar te helpen. Ik kan steeds terecht bij mijn (ex-)collega’s van GUMM of Comma Group met mijn vragen.

Comma Group draait immers rond die wisselwerking tussen de deelbedrijven en de groep. De competence centers werken geregeld samen om een all-round oplossing te bieden voor onze klanten. Die interne flexibiliteit zorgt ook voor extra doorgroeimogelijkheden. Mijn traject van stagiaire naar marketing coördinator is hier het perfecte voorbeeld van.

Written by

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant