Vergaderingen plannen in een digitale werkplek

Blog

door

Vincent Vanderbeck

HR
Scheduling journal

We kennen allemaal dat gevoel: 3, 4 of meer emails sturen om het juiste moment en de juiste plek te vinden voor een meeting met collega’s of klanten. En dan hebben we het nog niet over het verplaatsen van een vergadering terwijl je rekening houdt met ieders planning. In deze tijden van de digitale werkplek waar iedereen verbonden is en meetings vaak van op afstand plaatsvinden, zet het probleem nog steeds door. Wij doken in dat probleem en vroegen om meningen. We vonden drie verschillende oplossingen:

Meekan

Meekan is een planning robot om meetings met je team vast te leggen. Het is gemakkelijk toegankelijk via Slack, door simpelweg te vragen om een meeting te plannen. Er worden een aantal opties voorgesteld, jij selecteert één van die opties en je bent klaar. Het is een gemakkelijke, flexibele en snelle manier voor alle collega’s om een meeting vast te leggen.

Meekan

Clara

Natuurlijk is niet iedereen Slack addict, of zelfs niet aanwezig op Slack. Clara lost dit probleem op. Het is een virtuele werknemer van Claralabs die de planning oplossing een stap verder neemt. Door het gebruik van Artificial Intelligence start het een conversatie via email met de betrokken mensen om een meeting vast te leggen. Dit gaat veel verder dan de gesloten omgeving van collega’s en kan ook gebruikt worden voor meetings met de buitenwereld.

Clara

Skedify

Meetings plannen met klanten is nog complexer en dat is waar Skedify bij komt kijken. Skedify is een oplossing die in je website geïntegreerd worden en die klanten een opening in hun agenda en die van de experten in je bedrijf laat selecteren om de meeting vast te leggen. Deze oplossing focust erop een prospectieve klant die online in je services geïnteresseerd is in real life te laten samenzitten om over zaken te spreken.

Skedify

Met andere woorden, ja: meetings plannen vandaag de dag is veel gedoe. Maar mensen hoeven niet aan hun papieren planners te blijven plakken, want in plaats daarvan kunnen ze de digitale alternatieven gebruiken die het dagelijkse, tijdrovende probleem van plannen helpen oplossen.

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant